Cursusaanbod

begrijpend lezen & creatief schrijven

“Read4Life” is een doeltreffende aanpak voor begrijpend lezen en creatief schrijven. Hierbij leer je lezen voor het leven en schrijven om teruggelezen te worden. Motivatie staat voorop, want motivatie is volgens ons de sleutel tot ontwikkeling. In deze aanpak werken we met de D, E, F, G – methodiek. Dit staat voor Dialoog, veel praten over de tekst. Ervaren, het lezen combineren met doen, bijvoorbeeld door een recept te lezen en uit te voeren. Feedback, door middel van reflectie, je bewust worden van de vaardigheden en strategieën die aan bod zijn gekomen. Groei, de vaardigheden en strategieën toe gaan passen in andere situaties. Door deze aanpak leren kinderen veel over het leven en de wereld, zij vergroten hun woordenschat, leren belangrijke lees- en schrijfstrategieën toe te passen en bovenal beleven zij veel plezier aan lezen en schrijven.

We maken een film (groep 6 t/m 8)

In deze cursus van 12 bijeenkomsten maken we een film, waar begrijpend lezen en creatief schrijven aan verbonden wordt. Zo lezen we in informatieve boeken over hoe een film gemaakt wordt, wie er allemaal werken op de filmset, welke filmtechnieken er zijn en hoe je een film moet editten? We voeren hier gesprekken over.

We maken een storyboard en schrijven het filmscript. Zonder spelfouten natuurlijk. Je krijgt acteerlessen van een theaterdocent en we gaan de film natuurlijk ook opnemen. We sluiten af met een filmpremière.

 Voor wie:            Kinderen van groep 6 t/m 8 (max. 8 kinderen)

Kosten:                 € 180,- voor 12 bijeenkomsten

Data:                      Volgt binnenkort

We maken een tijdschrift (groep 6 t/m 8)

In deze cursus van 12 bijeenkomsten maken we een tijdschrift, waar we begrijpend lezen aan verbonden wordt. Je maakt kennis met verschillende tekstsoorten, zoals: een recensie, een interview, informatie, een recept en nieuwsartikelen. Je leert deze tekstsoorten te herkennen en zelf te schrijven. Zonder spelfouten natuurlijk.

Met alles wat je geleerd hebt, schrijf je dan jouw eigen artikelen, je maakt rubrieken en geeft jouw eigen tijdschrift vorm. We sluiten af met een tijdschrift-presentatie voor familie en vrienden.

Voor wie:            Kinderen van groep 6 t/m 8 (max. 8 kinderen)

Kosten:                 € 180,- voor 12 bijeenkomsten

Data:                      Volgt binnenkort